Mijn oma had kasten vol mantelpakjes, avondjurken, handschoenen, handtassen, hoeden en stola’s. Haar slaapkamer was een miniatuur Maison de Bonnetterie, zoals het luxe warenhuis toentertijd nog floreerde. Je kwam er ogen te kort, ik wilde alle stoffen en vachten aanraken. Samen met mijn nichtjes verkleden was één groot feest. We waanden ons Parijse mannequins, ‘grande dames de la mode’. Ik hield van de ontwerpen, de stoffen, de details en de chique labels. Mijn liefde voor mode moet hier begonnen zijn. Een paar items van mijn moeder heb ik nu in mijn kledingkast hangen. Inmiddels door mijn twee meiden met veel gegiechel gedragen. De geschiedenis herhaalt zich. 

In de duinen achter ons huis bouwde ik als kind boomhutten, en als het regende maakte ik mini maquettes voor mijn ideale woonhuis. Le Corbusier was mijn grote voorbeeld. Ik hou van wonen, met name van praktisch en doordacht wonen, in een mix van stijlen. Bij adviezen voor verbouwingen bedenk ik alles door en door. Maximaal gebruik maken van de ruimte, en ruimte creëren voor de items die in het zicht komen. Maar het moet niet te serieus worden, want ik hou ook van grapjes in huis. Onverwachte items met een knipoog, om vrolijk van te worden. Een interieur weerspiegelt immers hoe en waarom je er thuis voelt. Die details zijn mijn waarom.

Mijn vier kernwoorden zijn eigenzinnig, liefdevol, perfectionistisch en humor.

Reizen doe ik het allerliefst naar onherbergzame uithoeken van de wereld zoals Alaska om walvissen, orka’s of grizzlyberen te spotten in de natuur. Weg van alles. Regen, kou en gevriesdroogd eten neem dan ik voor lief. Dat is voor mij het ultieme buitenspelen. Thuis breng ik graag tijd door met mijn familie of vrienden, en met lekker eten. Heerlijk om met elkaar te tafelen, aandacht voor elkaar te hebben. Sinds ik een gezin heb avonturieren we op wat kleinere schaal. En als het giet van de regen in een kampeerweekend zetten we ons koepeltentje in de woonkamer op. Dan genieten we van het uitzicht op de televisie, en grappen we dat de keuken van deze camping bijzonder goed geoutilleerd is. Geluk is als iets kleins groots aanvoelt.

De herfst is niet het meest voor de hand liggende strandseizoen, wel mijn favoriete strandmoment. Dit is mijn ultieme uitwaai seizoen. Het hoofd leeg, het hart vol.

Micky