Dit is mijn kleur. Dus ‘now is my time!’ want licht roze in de zoetste verschijningsvorm is dè modekleur voor deze zomer. Met de hippe trendnaam ‘pale dogwood’ heb ik moeite, het klinkt als een lichte laminaatvloer. Sommigen noemen het ‘nude’. Maar dat klinkt weer zo kaal, als een bleke huid die maandenlang aan het zonlicht is onttrokken. Hoe dan ook, deze TRENDKLEUR is nog lichter dan zalmroze en ongeacht de benaming mijn favoriete kleur om mee te mixen. Ik zeg poezelig pink.

 

Iedere zomer is er wel een rosé, pink of fuchsia variant van roze te vinden in modeland, maar dit lichte roze is een uitzondering. Sinds mijn pubertijd ben ik fan van poezelig pink. Dit seizoen sla ik toe voor de lange termijn, omdat deze kleur zelfs voor een ‘SLOW fashion’ type als ik niet regelmatig genoeg opduikt. Het zijden shirt dat ik net heb gekocht is zo’n top basic kledingstuk waarmee ik de komende jaren uit de brand ben.

 

Mode artikelen in sale dagwood, of te wel poezelig pink, mijn favoriete kleur.

 

Ik doe aan lange termijnplanning op modegebied. Van mijn nieuwe lievelingsvest ligt een tweede exemplaar achter in mijn kledingkast, in plastic. Heel Hollands, twee voor de prijs van één. De verkoopster attendeerde me dat ik de tweede heus in een andere kleur mocht nemen. Nee, liever meer van HETZELFDE, omdat ik er honderd procent zeker van ben dat dit roze mijn nummer één blijft. Over een aantal jaar heb ik dus een nieuw vest in mijn oude kleur. Als de MOTTEN maar niet verliefd worden.

Poezelig pink combineer ik meestal met zwart, het is een chique DUO. En samen met een licht gekleurde jeans is het een fijne, zomerse combinatie. Naast zwart is legergroen mijn tweede basic kleur. Die twee MATCHEN wonderwel, het oogt stoer en lief tegelijk.

 

Modekleur legergroen en poezelig pink matchen goed samen.

 

In een stoffenwinkel werd ik spontaan verliefd op een stof zo zacht, en zo… Tja, kijk maar naar de foto en je ziet waarom. Het was even geleden dat ik zelf een kledingstuk ontwierp, maar omdat ik deze stof niet kon weerstaan ben ik aan de slag gegaan. Dit is mijn zomerse coat geïnspireerd op de KIMONO die deze zomer ‘hot’ is.

 

Modische kimono in poezelig pink.

 

En dan zijn er nog mijn poezelige hakken. Ik ben er zo zuinig op dat ze als nieuw zijn. Miss Pinky loopt nu eenmaal graag op gympen.

 

Mode in kleur met hakken in poezelig pink.

 

Micky

P.S. Ben jij ook een ‘pale dogwood’ fan? Waarmee combineer jij deze zoete kleur?