Soep is zeg maar mijn ding. En als ik soep zeg, dan zeg ik soep en geen transparante, zoute thee, oftewel bouillon. Soep is voor mij stevig en met name ondoorzichtig. Grappig dat mijn partner de bouillonexpert is. Maar dit is mijn soep, dus de bodem is vandaag niet te zien.

Ingrediƫnten: (voor 8 porties)

1 rode ui

1 knolselderij

1,5 ltr groentebouillon

1 el curry madras kruiden (Johnie Boer)

125 ml slagroom

olijfolie

Voor de garnering:

1 el seroendeng

1 tl curry madras kruiden (Johnie Boer)

6 spruitjes, de buitenste blaadjes

Bereiding:

Snij de knolselderij in blokjes en hak de ui fijn. Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui 5 min. zachtjes. Bak dan de kruiden een minuutje of zo mee tot de geur vrijkomt. Voeg de knolselderij en de bouillon toe en laat met een deksel op de pan 15 minuten koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Roer de slagroom erdoor. Kook wat losse blaadjes van de spruitjes heel kort, 20 sec. en laat ze uitlekken. Garneer de soep met de blaadjes en een mix van seroendeng en curry madras kruiden. Enjoy!

Micky

P.S. Maak van deze soep een variant met kruidige, groene ballen. Heel easy, heel decoratief en heel gezond.