Deze vegetarische balletjes zijn een gezond alternatief voor bitterballen, en ze zijn net zo oer-Hollands. De pittige curry madras kruiden geven meer ‘ballen” aan deze groene snack, die ook prima als bijgerecht geserveerd kan worden. Ingrediënten: (voor 25 à 35 balletjes) 350 gr spruitjes 2 el olijfolie 1 el curry madras kruiden (Jonnie Boer) peper en zout Benodigdheden: Tarte tatin vorm of een bakvorm met rand Bereiding: Verwarm de oven voor op 185 ℃. Zet de bakvorm gelijk in de oven zodat deze ook mee opwarmt. Meng de olijfolie met alle kruiden in een kom en roer de spruitjes erdoor. Laat het mengsel 10 min. intrekken. Doe de spruitjes in de voorverwarmde taartvorm en bak 18 min. in de oven tot ze knapperig zijn. Schud ze halverwege een keer om. Serveer deze groene bitterbal bij de borrel. Enjoy! Micky P.S. Zin in soep met deze ballen? Plons deze balletjes in de knolselderij-soep met curry madras. Ze blijven vrolijk in de soep dobberen.